5 veelgestelde vragen

De openbare ruimte is, kort gezegd, alles om u heen. Straten, parken, sloten, speeltuinen. Bij de gemeente komen veel vragen en opmerkingen binnen. Op deze pagina leest u het antwoord op 5 veelgestelde vragen.

Er ligt afval op straat. Wat nu?

Als u vermoedt dat ergens illegaal afval is gestort, kunt u dit melden. Het liefst horen wij:

  • wat voor afval het is
  • wie het daar heeft gestort
  • wanneer het is gestort

Na uw melding onderzoekt team Toezicht het afval. De toezichthouders proberen uit te zoeken wie het afval daar gestort heeft. Daarna maakt een afvalverwerkingsbedrijf de plek schoon en haalt het afval weg.

Waar kan ik een kapotte lantaarnpaal melden?

Wanneer u een kapotte lantaarnpaal ziet, kunt u dit melden via Lantaarnpalen.

Na uw melding kijkt een gespecialiseerd bedrijf wat er aan de hand is. Hoe lang het duurt voor de storing wordt opgelost, hangt af van het type storing. In de meeste gevallen brandt de lamp binnen 10 werkdagen weer goed.

Wat doet de gemeente aan die losse tegels in mijn straat?

Slecht wegdek of verzakkingen in de straat? Het kan voorkomen. Misschien is het onderliggende riool kapot. Of is er iets anders aan de hand.

Geef de schade door via het meldpunt. Meld de precieze plaats van de verzakking of de losse tegels. Laat ons ook weten hoe groot de schade is en hoe de weg er nu uitziet. Bijvoorbeeld met een foto.

Na uw melding schakelt de gemeente een aannemer in. Die kijkt wat er aan de hand is en zal de schade zo goed mogelijk herstellen. Wilt u meer weten over de manier waarop de gemeente de wegen onderhoudt, kijk dan bij Wegen.

Wanneer gaat de gemeente maaien of snoeien?

U kunt online zien wanneer wij grasmaaien of bomen snoeien. Op de themapagina's ziet u foto’s met het niveau van onderhoud dat u van ons mag verwachten. Ook de planningen staan online.

Wanneer wordt het speeltoestel bij onze speelplek gerepareerd?

De gemeente laat speeltoestellen verschillende keren per jaar controleren. Een speeltoestel moet goed werken en moet veilig zijn.

Tussen de controles door kunnen speeltoestellen kapot gaan. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Meld het daarom altijd als u een kapot speeltoestel ziet.
Geef door waar het speeltoestel staat, wat het voor een toestel is en wat de schade is. Een onderhoudsploeg beoordeelt dan het speeltoestel. Kan het worden gemaakt of moet het hele toestel worden vervangen? Kijk voor meer informatie bij Spelen in Deventer.