Groot Douwel

In 2015, 2016 en 2017 voert de gemeente groot onderhoud uit in Groot Douwel. Dit doen we samen met bewoners.

Wat is klaar?

Bij alle werkzaamheden waren de bewoners nauw betrokken. Ze dachten mee met verbeteringen en hielpen bij de herinrichting van de pleinen.

  • De Vogelslag is opgeknapt;
  • er is een nieuwe fietsroute langs de scholen aangelegd;
  • het park is opgeknapt;
  • 7 pleintjes zijn opnieuw ingericht .

Wat gebeurt nog?

Najaar 2016: vervolg groenonderhoud, onder meer verwijderen van slechte bomen en bomen die straten of trottoirs opdrukken en opnieuw inplanten van plekken met slechte, lage planten of waar veel onkruid staat. Soms knappen we meteen het straatwerk op.

Najaar 2016/begin 2017: onderhoud straatwerk, repareren van kuilen, gaten en plekken waar plassen blijven staan.

Najaar 2017: Afronden groenwerk, reparaties aan straatwerk en nieuwe bomen aan begin van de Vogelslag. Eind 2017 ligt de hele wijk er weer netjes bij.

Bewoners en het Groenbedrijf zorgen voor ‘groene plus’

Bewoners en het Groenbedrijf zorgen samen voor het extra groenonderhoud dat bewoners uit Groot Douwel graag willen, bovenop het normale groenonderhoud van de gemeente. Lees verder in nieuwsbrief 8 (pdf, 15 MB). Ook meehelpen aan een nog mooiere buurt? Meld je aan bij Het Groenbedrijf

Nieuwe bomen Vogelslag

Aan het begin van de vogelslag worden enkele bomen vervangen. Wortelgroei zorgde voor rioolproblemen bij de woningen, en reparatie was niet meer mogelijk. Eind 2017 worden nieuwe bomen geplant. De bewoners konden zelf meedenken welke soort het mocht worden.

Primeur bladmulch groot succes

In Groot Douwel heeft Het Groenbedrijf voor het eerst in Deventer ‘bladmulch’ toegepast. Daardoor stonden de pas gepote planten in een mum van tijd prachtig in bloei! Lees verder in nieuwsbrief 8 (pdf, 15 MB).