Dagelijks onderhoud

Aanpak zwerfvuil

Helpt u mee de straat netjes te houden, zonder zwerfafval? De gemeente laat op basis van maatwerk de afvalbakken legen en afval vegen.

Lees meer

Afval

Circulus verzamelt en verwerkt het huishoudelijk afval in Deventer. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente Deventer. Samen met de gemeente streeft Circulus naar een afvalloze maatschappij in 2030.

Lees meer

Hondenpoep verwijderen

In Deventer zijn voor honden speciale hondenlosloopgebieden aangelegd. Toch ligt ook op andere plaatsen hondenpoep.

Lees meer

Onkruid

Kruiden die we op een bepaalde plek liever niet hebben, noemen we onkruid. Hoe ziet het beheer er uit?

Lees meer

Gras

Een groot deel van de openbare ruimte bestaat uit gras. Hoe vaak we het gras maaien, hangt af van de plaats, het soort gras en van de functie ervan.

Lees meer

Bomen

Bomen worden gesnoeid om ze gezond en veilig te houden. Soms is het nodig een boom te kappen. Op deze pagina vindt u informatie over het snoeien en kappen van bomen. Ook kunt u online planningen inzien.

Lees meer

Beplanting

Ieder jaar worden alle beplantingsvakken van de gemeente gesnoeid. Snoeien kan op veel verschillende manieren. Dat hangt af van het type beplanting.

Lees meer

Afgevallen blad (bladactie)

Tijdens de bladactie halen Circulus, Deventer Schoon Familie en Het Groenbedrijf ieder jaar de bladeren van stoepen, wegen en waar nodig uit het plantsoen.

Lees meer

Wegen

De wegen van Deventer worden continu onderhouden. Zo blijft Deventer goed en veilig bereikbaar. Deventer heeft ruim 5 miljoen vierkante meter verharding in beheer.

Lees meer

Banken

Banken vindt u op allerlei plaatsen in Deventer. Ook banken hebben onderhoud nodig.

Lees meer

Boomtuintje aanleggen

Een boomtuintje is een klein tuintje aan de voet van de boom in de bestrating. Het Groenbedrijf onderhoudt deze voor de gemeente. Als u liever andere planten wilt, mag u ook zelf een boomtuintje aanleggen.

Lees meer

Eikenprocessierups

Een aantal weken in april/ mei/ juni/ juli bestrijdt de gemeente de eikenprocessierups. Bomen waar veel rupsen worden verwacht, worden bespoten. Bomen in de buurt van scholen, fietsroutes en winkelcentra krijgen als eerste een behandeling.

Lees meer

Lantaarnpalen

In de gemeente Deventer staan ongeveer 21 duizend lantaarnpalen.

Lees meer

Riolering

Een goed onderhouden rioolstelsel zonder lekkage is belangrijk voor het milieu en fijn voor u als bewoner.

Lees meer

Machinaal vegen

Veegzand, bloesem en ander natuurlijk veegvuil wordt enkele keren per jaar verwijderd door de veegmachines van Circulus.

Lees meer

Schaapskudde

250 schapen begrazen onder begeleiding van een herder de natuurgebieden Vlierspad, Zandweteringpark, Gooikerspark, Worpplantsoen en Handelspark de Weteringen.

Lees meer

Vrije plakplaatsen voor ideële reclame

Op deze plaatsen in Deventer mag u ideële reclame aanplakken:

Lees meer

Spelen in Deventer

Kinderen spelen graag in de buitenlucht. Dat is leuk en nog lekker gezond ook. De gemeente zorgt daarom voor veilige speelplekken, verspreid over de gemeente.

Lees meer